fbpx

Tips voor een goed beheer van een vrijwillige syndicus

Om vrijwillig syndicus te worden moet men in de eerste plaats georganiseerd zijn en de verschillende taken goed kennen. Aarzel niet om u te informeren over de mede-eigendom om het juridisch jargon en de boekhoudkundige basisprincipes ervan te begrijpen.

Bovendien raden wij u aan regelmatig contact op te nemen met de andere mede-eigenaars om hun behoeftes beter te begrijpen en om eventuele problemen op te lossen. U kunt ook van dit moment gebruik maken om hun vertrouwen te winnen en kort uit te leggen wat u als vrijwillige syndicus juist doet.

U zult misschien ook technische taken moeten verwerken gelinkt aan het beheer van werkzaamheden en onbetaalde rekeningen. Indien u geen beheersoftware gebruikt, kunt u de Raad van Beheer om hulp vragen. Let wel, zelfs als u een dergelijke toepassing gebruikt, dan is het vaak toch nog een goed idee is om de taken te verdelen met de Raad van Mede-Eigendom. Dit zal u niet alleen tijd doen besparen, maar het zal u ook in staat stellen uw buren te leren kennen en het allemaal wat gezelliger te maken.

Beheer van een vrijwillige syndicus: voordelige taken … maar tijdrovend

Als u de kosten in aanmerking neemt die verbonden zijn aan professionele syndici, kunt u gemakkelijk inzien dat de keuze voor een vrijwillige syndicus veel voordeliger is. Dit geldt vooral voor kleine mede-eigendommen. Dankzij deze praktijk kan er namelijk aanzienlijk worden bespaard op de diverse kosten van mede-eigendom.

Maar dat is nog niet alles! Kiezen voor een vrijwillige syndicus biedt nog meer voordelen:

  • Het motiveert u een beetje meer in het beheer van de mede-eigendom, want als vrijwillige syndicus kunt u uw belangen en die van de mede-eigendom verdedigen;
  • Het bevordert de gezelligheid onder de mede-eigenaars;
  • En omdat u al ter plaatse bent, kunt u beter communiceren met de mede-eigenaars en meer transparantie bieden over uw acties.

Men mag echter niet uit het oog verliezen dat het ook tijdrovend kan zijn om vrijwillige syndicus te worden. Dit is met name het geval wanneer u veel personeel moet beheren of wanneer de mede-eigendom te maken krijgt met complexe kwesties zoals belangrijke onbetaalde rekeningen.

Syndic Yourself: DE oplossing die u zal helpen uw vrijwillige syndicus in België beter te beheren

Wilt u de held van uw mede-eigendom zijn door vrijwillig syndicus te worden zonder dat dit te veel van uw tijd in beslag neemt? Dan is Syndic Yourself is de ideale oplossing om u te helpen uw mede-eigendom te beheren.

Onze missie? Iedereen de kans geven om zijn mede-eigendom goed te beheren, op een doeltreffende, leuke en eenvoudige manier. En dit alles dankzij een platform dat speciaal is afgestemd op vrijwillige syndici en een volledige en op maat ondersteuning door onze gepassioneerde deskundigen.

Vraag een gratis offerte !

  1. Een expert neemt overdag (tussen 9.00 en 18.00 uur) contact met u op
  2. Hij stelt u onze oplossing voor, op basis van uw behoeften
  3. Een aangepaste offerte volgt