fbpx

Hoe kan vrijwillig beheer bijdragen tot meer transparantie?

Zoals je weet, levert het beheer van een mede-eigendom door een professionele syndicus in sommige gevallen transparantieproblemen op. Het is soms lastig om toegang te krijgen tot informatie over de rekeningen, de voortgang van de werkzaamheden of andere aspecten van de mede-eigendom. Dit wordt nog verergerd door het gebrek aan reactie van sommige professionele syndici op de verzoeken van mede-eigenaars.

Het zelf beheren van uw mede-eigendom is daarom een doeltreffende manier om een transparanter beheer te realiseren. Door zelf het beheer van uw mede-eigendom op u te nemen, hebt u meer controle en kunt u :

 • Belangrijke documenten controleren,
 • facturen en bankrekeningen controleren,
 • alle nuttige informatie doorgeven aan de mede-eigenaars,
 • enz.

Transparant beheer van de mede-eigendom door de vrijwillige syndicus: waarom is dit zo belangrijk?

Door een transparanter beheer te voeren, creëer je makkelijk een klimaat van vertrouwen tussen de andere mede-eigenaars en uzelf. Dit bevordert uiteraard een hechte relatie en een betere communicatie tussen beide partijen.

Bovendien zijn de mede-eigenaars beter geïnformeerd over de situatie van het gebouw, waardoor ze beter in staat zijn om rationele, weloverwogen beslissingen te nemen. Dit stelt mede-eigenaars ook in staat om :

 • meer betrokken te zijn
 • meer geneigd te zijn om bij te dragen aan de verbetering van de staat van het gebouw.

Uw mede-eigendom zelf beheren om zo aan transparantie te winnen: hoe doet u dat?

Een mede-eigendom beheren is niet altijd eenvoudig. Om te slagen, moet u er rekening mee houden dat de rol van vrijwillige syndicus vooral het volgende vereist:

 • een strikte organisatie,
 • regelmatige communicatie met de mede-eigenaren,
 • een grote reactiviteit op verzoeken en eisen,
 • implementatie van duidelijke en transparante procedures,
 • enz.

Om uw missie als syndicus te vergemakkelijken, kunt u dus overwegen om de hulp van professionals in te roepen. Er bestaan namelijk veel gespecialiseerde beheerplatforms zoals Syndic Yourself.

Hun rol? Volledige ondersteuning bieden aan vrijwillige syndici, van financieel beheer tot technische administratie, via het beheer van de mede-eigendomsdocumenten. Er staan ook specialisten klaar om ondersteuning en advies te bieden, met name over de juridische aspecten over het beheer van mede-eigendom.

Tot besluit

Vrijwillige syndicus worden is een uitstekende manier om totale transparantie te behouden in het beheer van uw mede-eigendom. Maar het is niet altijd gemakkelijk en dus is het raadzaam om de hulp in te roepen van een gespecialiseerd platform zoals Syndic Yourself. Deze laat u toe alle aspecten van uw mede-eigendom efficiënter te beheren. Neem nu gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vraag een gratis offerte !

 1. Een expert neemt overdag (tussen 9.00 en 18.00 uur) contact met u op
 2. Hij stelt u onze oplossing voor, op basis van uw behoeften
 3. Een aangepaste offerte volgt