fbpx

Zelf uw mede-eigendom beheren om geld te besparen

Door uw mede-eigendom zelf te beheren via een vrijwillige syndicus kunt u de kosten voor het beheer van uw mede-eigendom beperken. Zo kunt u, door alles zelf te beheren, de kosten van de syndicus aanzienlijk verminderen. Maar let op, u bespaart misschien goed, maar u erft ook een aanzienlijke werklast.

Want, ondanks het ontbreken van vergoedingen, zijn de taken die u worden toevertrouwd effectief identiek aan die van een professionele syndicus:

 • technisch beheer,
 • financieel beheer;
 • en administratief beheer van de mede-eigendom.

Goed om weten

Om uw taken uit te voeren hoeft u niet noodzakelijk over bijzondere beroepsbekwaamheden te beschikken. Het is echter aan te raden dat u over een zekere juridische, boekhoudkundige of organisatorische kennis beschikt om een goed beheer van de mede-eigendom te waarborgen.

Uw mede-eigendom zelf beheren voor meer snelheid en een beter reactievermogen

U bent nooit beter geholpen dan door uzelf. Door uw mede-eigendom zelf te beheren, garandeert u een grotere reactiviteit in het administratief en financieel beheer van uw gebouw.

Aangezien de vrijwillige syndicus zelf betrokken is bij de goede werking van de mede-eigendom, kan hij immers snel beslissen en de acties ondernemen die nodig zijn voor het goede verloop ervan. Omdat hij alleen het gebouw beheert waartoe hij behoort, kan hij zich bovendien volledig aan deze taak wijden, op voorwaarde dat hij niet overweldigd wordt door de taken die hem toekomen.

Goed om weten

De vrijwillige syndicus moet aan een aantal formaliteiten voldoen. Informeer dus goed naar de regels voor mede-eigendom.

Zelf uw mede-eigendom beheren: transparantie gegarandeerd

Transparantie is een essentieel onderdeel van het beheer van een mede-eigendom. De beste manier om als mede-eigenaar te kunnen genieten van volledige transparantie is u te betrekken bij:

 • de uitvoering van de boekhouding;
 • de organisatie van de vergaderingen;
 • het uitschrijven van de notulen.

U krijgt ook de kans om uw verantwoordelijkheidszin te tonen en uw wil om deel te nemen aan de verbetering van de leefomgeving van de bewoners.

Een garantie voor een proximiteitsbeheer

Houdt u van sociale interactie? Door uw mede-eigendom zelf te beheren, geniet u van lokaal beheer. Wat houdt dit zo in?

 • Bemiddeling met de verschillende belanghebbenden
 • Een directe en bevoorrechte relatie met uw buren
 • enz.

Bovendien biedt u een persoonlijke service aan de mede-eigenaars.

Tot besluit

Uw mede-eigendom zelf beheren heeft veel voordelen. Maar wees voorzichtig, het vergt veel organisatie. Wenst u hulp bij uw rol als vrijwillige syndicus? Maak dan gebruik van de diensten van Syndic Yourself.

Vraag een gratis offerte !

 1. Een expert neemt overdag (tussen 9.00 en 18.00 uur) contact met u op
 2. Hij stelt u onze oplossing voor, op basis van uw behoeften
 3. Een aangepaste offerte volgt
Conformiteitstest

Is uw mede-eigendom wettelijk in orde?

Normen evolueren voortdurend… Voldoet uw gebouw aan de huidige regels en wetten?

In functie van uw testresultaten ontvangt u per e-mail een checklist tips en tricks om u in regel te stellen!

Doe de conformiteitstest