fbpx

Wat zijn de voordelen om vrijwillige syndicus te worden?

Vrijwillige syndicus worden van uw mede-eigendom is een uitstekende manier om betrokken te raken bij het beheer en de administratie van uw gebouw, maar dat niet alleen. Het stelt u ook in staat de kosten van uw mede-eigendom drastisch te verlagen.

Vermindering van de mede-eigendomskosten

De kosten gelinkt aan de honoraria van de syndicus vertegenwoordigen een belangrijk deel van de kosten van de mede-eigendom. Hoewel de tarieven volgens verscheidene parameters kunnen variëren, liggen ze gemiddeld rond de 26 euro/maand/per appartement. In kleine gebouwen is de tussenkomst van een professional echter niet altijd noodzakelijk. In dat geval kan een van de mede-eigenaars het beheer van het gebouw overnemen en zo aanzienlijk besparen op de lasten.

Betere controle en meer transparantie

Naast de verlaging van de lasten van de mede-eigendom kunt u als vrijwillige syndicus een beter zicht hebben op:

 • de financiën
 • uitgaven
 • en elk ander aspect van het beheer van het gebouw.

U hebt ook meer controle over het beheer van het gebouw. Als lid van de mede-eigendom hebt u immers een beter inzicht in de problemen en behoeften van uw gebouw. U kunt dus passende maatregelen nemen, met name op financieel en administratief gebied.

Een verrijkende ervaring

Vrijwillige syndicus worden betekent ook dat u actiever betrokken bent bij het beheer van uw gebouw. Als hoofdcontactpersoon voor de mede-eigenaars bent u onder meer verantwoordelijk voor:

 • de naleving van het huishoudelijk reglement,
 • de planning van de werken,
 • en de organisatie van algemene vergaderingen.

Dit is een unieke kans om banden te smeden en u op menselijk vlak te verrijken.

Merk op dat je als vrijwillige syndicus de teksten en regels van de mede-eigendom moet kennen. Dit is een uitstekende manier om de werking van het gebouw beter te begrijpen en de rechten en plichten van de mede-eigenaars beter te begrijpen.

Vrijwillige syndicus worden: laat je begeleiden!

Net als een professionele syndicus is de vrijwillige syndicus verantwoordelijk voor verscheidene taken. Deze omvatten:

 • administratief beheer
 • financieel beheer
 • en technisch beheer van de mede-eigendom.

Ook moet de mede-eigenaar zorgen voor alle juridische en administratieve procedures gelinkt aan de mede-eigendom. Deze taken vertegenwoordigen een grote verantwoordelijkheid en vereisen een zekere deskundigheid.

Hiervoor kan men zich laten bijstaan door een platform dat vrijwillige syndici ondersteund zoals Syndic Yourself. Door u bij te staan in alle aspecten van het beheer (boekhoudkundig, technisch, juridisch, administratief, enz.) stellen wij u in staat uw mede-eigendom heel efficiënt te beheren.

Conclusie

Vrijwillige syndicus worden is een uitstekende manier om deel te nemen aan het beheer van uw mede-eigendom en aanzienlijke besparingen te realiseren. Om uw taken te vergemakkelijken, kunt u een beroep doen op Syndic Yourself. Wij begeleiden u bij uw inspanningen en bieden u de technische ondersteuning van echte deskundigen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Vraag een gratis offerte !

 1. Een expert neemt overdag (tussen 9.00 en 18.00 uur) contact met u op
 2. Hij stelt u onze oplossing voor, op basis van uw behoeften
 3. Een aangepaste offerte volgt