fbpx

Welke buitenelementen moeten worden schoongemaakt?

 

Er zijn een aantal elementen van de buiteninrichting van een mede-eigendom die regelmatig moeten worden gereinigd:

  • de gevel, die minstens één keer per jaar gereinigd moet worden;
  • het dak, dat regelmatig gereinigd moet worden om de duurzaamheid ervan te garanderen;
  • digicodes en handgrepen van toegangsdeuren;
  • Buitenvloeren,
  • balkons en terrassen,
  • enz.

Daarnaast is het schoonmaken en onderhouden van de groene ruimten ook erg belangrijk. Gazons, beplantingen, struiken, bloemperken en heggen moeten regelmatig worden gesnoeid en besproeid. Bladeren en groenafval moeten ook worden opgeruimd en bloemperken moeten worden behandeld tegen ongedierte en ziekten.

Wie maakt de buiteninrichtingen schoon?

Buitenfaciliteiten zijn een integraal onderdeel van de gemeenschappelijke ruimten. Het beheren, onderhouden en schoonmaken ervan is een van de belangrijkste taken van de syndicus. De syndicus is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimten.

Om dit onderhoud uit te voeren, kan de syndicus een beroep doen op professionals of een gespecialiseerd bedrijf. In dit geval is het de taak van de syndicus om ervoor te zorgen dat het werk goed georganiseerd en uitgevoerd wordt. Er moet worden opgemerkt dat offertes en aanbiedingen voor diensten vooraf naar de mede-eigenaars worden gestuurd ter goedkeuring op de Algemene Vergadering.

Goed om weten

In sommige gevallen kiezen mede-eigenaars ervoor om de regelmatige schoonmaak- en onderhoudstaken onderling te verdelen. Maar als het gaat om werkzaamheden zoals het reinigen van de buitengevel of het dak, is het essentieel om specialisten in te schakelen.

Wie betaalt de schoonmaak van buiteninrichtingen?

Alle kosten voor het onderhoud van de buiteninrichting zijn ten laste van de mede-eigenaars. Deze uitgaven zijn opgenomen in de algemene kosten voor gemeenschappelijke ruimten. Deze kosten worden onder alle mede-eigenaars verdeeld, volgens hun aandeel in de mede-eigendom.

Er moet worden opgemerkt dat de mede-eigendom speciale buitenfaciliteiten kan hebben (privébinnenplaats, enz.) die alleen toegankelijk zijn voor sommige mede-eigenaars. In dit geval worden de kosten alleen door deze eigenaars verrekend, steeds in verhouding tot hun aandeel in de mede-eigendom.

Tot slot

Het schoonmaken van de buitenruimtes is een belangrijke taak voor syndicus.

Hebt u hulp nodig bij uw werk als vrijwillige syndicus? Syndic Yourself is er om u te helpen! Wij bieden een reeks zeer effectieve hulpmiddelen en diensten om u te helpen uw gebouw zo efficiënt mogelijk te beheren. Neem nu gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vraag een gratis offerte !

  1. Een expert neemt overdag (tussen 9.00 en 18.00 uur) contact met u op
  2. Hij stelt u onze oplossing voor, op basis van uw behoeften
  3. Een aangepaste offerte volgt